Ca în fiecare an, polițiștii vasluieni au împărţit cadouri copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI)Negrești.

Centrul se află sub ocrotirea Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Vaslui încă din anul 1990. De atunci, copiii sunt vizitați mereu în perioada marilor sărbători religioase. Nici această primăvară nu a constituit o excepție. CSEI Negrești a primit vizita reprezentanților IPJ Vaslui, care au adus în dar cărți, produse alimentare și dulciuri. Polițiștii au adus nu mai puțin de 463 de cărți, ghiduri și manuale școlare auxiliare, pentru toate cele 16 clase. Altfel spus, s-a asigurat material didactic  tuturor beneficiarilor instituției.

Polițiștii au împărţit cadouri copiilor de la CSEI Negrești 2

130 de copii au primit cadouri

Anul acesta, cadourile au ajuns mai devreme la Negrești, întrucât în perioada 1 aprilie – 4 mai, elevii centrului sunt în vacanță, iar Sărbătorile Pascale îi vor găsi pe copii, acasă.

”Cadourile au fost oferite celor 130 de copii de către reprezentanți ai polițiștilor, în numele tuturor cadrelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui. Aceştia au contribuit benevol, ca în fiecare an, pentru a le insufla acestor copii un strop din bucuria Sfintelor Sărbători de Paști. Deși, din cauza măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, copiii nu au mai putut să-i răsplătească pe poliţişti cu frumoasele şi emoţionantele programe artistice, reprezentanții acestora s-au bucurat să-i aștepte, cu mască, pe reprezentanții Iepurașului de Paști”, a spus Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

olițiștii au împărţit cadouri copiilor de la CSEI Negrești 3

„Având în vedere lipsa acută a manualelor școlare destinate elevilor cu cerințe educaționale speciale (C.E.S.), donația primită asigură un suport real în însușirea scrisului și a cititului, auxiliarele sunt frumos colorate, au texte bine alese iar exercițiile sunt adaptate nivelului de dezvoltare și nevoilor copilului cu C.E.S.! Cu recunoştinţă şi respect dorim să vă mulțumim pentru darurile minunate, implicarea constantă și dăruirea dumneavoastră față de acești copii”, a spus Adriana Sardariu, profesor la CSEI Negrești. (C.D.)