O adevărată nenorocire s-a abătut, în această dimineață, asupra unei familii din comuna Tăcuta, județul Vaslui. Un incendiu a izbucnit la locuința acestei familii din cauza supraîncălzirii unui coș de fum defect. Flăcările s-au extins cu repeziciune la nivelul acoperișului. Au ars aproximativ 120 metri pătrați acoperiș din țiglă pe astereală din lemn, două, uși  două ferestre și mobilierul din două camere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inpectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu, incendiul a fost lichidat după două ore.

”În această dimineață, pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Tăcuta, comuna Tăcuta. Inițial, incendiul a fost anunțat ca fiind cu o posibilă victimă. La acțiunea de stingere a participat și SVSU Tăcuta. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului, existând pericolul de extindere la întreaga locuință. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat, neconfirmându-se existența vreunei victime. Au ars aproximativ 120 metri pătrați acoperiș din țiglă pe astereală din lemn, două, uși  două ferestre și mobilierul din două camere. S-au degradat aproximativ 100 metri patrati planșeu și 40 metri pătrați tencuială”, a spus Marius Stanciu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost supraîncălzirea unui coș de fum defect. (C.D.)