Un incendiu a izbucnit, astăzi,  în jurul orei 17.10, la o  locuință din localitatea Grumezoaia, comuna Dimitrie Cantemir. Flăcările au distrus acoperișul, trei uși, trei ferestre și mai multe bunuri.

Secția de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea  incendiului izbucnit la o locuință din localitatea Grumezoaia, comuna Dimitrie Cantemir.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la nivelul unei anexe, al acoperișului și al unei camere de locuit. Exista pericolul de propagare a incendiului la una dintre locuințele vecinilor. S-a acționat pe două sectoare de intervenție, unul pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuinței învecinate. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 100 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, trei dulapuri, trei uși din lemn, trei ferestre, trei scaune, o masă, o canapea, un frigider și un televizor. S-au degradat aproximativ 40 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, 35 metri pătrați planșeu din lemn și circa 60 metri pătrați zugrăveală”, a declarat Elvis Piruș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Vaslui

Dimitrie Cantemir

”Au fost salvate 40 păsări, trei camere ale imobilului în care a avut loc incendiul, precum și locuința aflată în apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a locuinței. Nu au fost victime. (N.D.)