În această dimineață, o bătrână, din comuna Ștefan cel Mare, a ars de vie în propria casă. Incendiul a izbucnit după ce scânteile din sobă au aprins materialele combustibile aflate în apropiere. Femeia de 84 de ani era imobilizată la pat și era singură în casă.

La fața locului au fost trimise o ambulanță și o autospecială de stingere cu apă.

”Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate (un ofițer și nouă subofițeri) pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Ștefan cel Mare, comuna Ștefan cel Mare. La sosirea echipajelor de intervenție  incendiul se manifesta prin ardere generalizată”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Vaslui.

În această dimineață, o bătrână a ars de vie în propria casă

În această dimineață, o bătrână a ars de vie în propria casă

”Dupa lichidarea  incendiului, în locuință a fost găsit trupul carbonizat al unei persoane de sex feminin în vârstă de aproximativ 84 de ani. Cauza probabilă de izbucnire  a incendiului  a fost determinată de jar/scânteie de la o sobă cu acumulare de căldură, amplasată necorespunzător față de materialele combustibile din apropiere”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Vaslui.

Cercetările sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens. (G.M.)