În urma anchetelor efectuate de agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială, guvernul acordă ajutoare de urgenţă în valoare de peste 500.000 de lei. 

Potrivit Ministerului Muncii, ajutoarele de urgenţă însumează 519.800 de lei. Banii au fost acordați pentru sprijinirea a 184 de familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate în urma unor incendii, inundaţii sau care au probleme grave de sănătate.

Astfel, 361.300 de lei vor ajunge la 103 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti. Beneficiarii acestor ajutoare fie se confruntă cu situaţii deosebite în urma unor probleme grave de sănătate, fie se află în risc de excluziune socială

Ajutoare de urgenţă în valoare de 53.500 de lei ajung la 11 familii şi persoane singure din judeţele Argeş, Bacău, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt şi Timiş, care au fost afectate de incendii, iar 105.000 de lei pentru alte 70 de familii şi persoane singure din judeţul Constanţa, afectate de inundaţii în cursul anului 2019. (G.M.)