Marius Arcăleanu a declarat, după alegerile pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene PNL Vaslui, că scrutinul a fost fraudat de Nelu Tătaru. 

Vineri, 2 iulie, la Sala Sporturilor Vaslui s-au desfășurat alegerile pentru preșidenția Filialei Teriotriale PNL Vaslui. A fost prezent și premierul Florin Cîțu, venit  să-l susțină pe Nelu Tătaru.

Accesul în sala a fost restricționat, doar cei trecuți pe liste având acest drept. Mai multor delegați din zona  Bârladului, susținători ai contracandidaților lui Tătaru, nu  li s-a permis accesul în sală.

Buletinele de vot, cu cei trei candidați (Nelu Tătaru, Dumitru Boroș și Marius Arcăleanu) au fost înmânate la intrarea în sală, cabinele de vot fiind de decor.

În aceste condiții Nelu Tătaru a obținut 255 de voturi, Marius Arcăleanu – 40 de voturi,  iar Dumitru Boroș 15 voturi

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei municipale a PNL Vaslui, Marius Arcăleanu, a declarat  că scrutinul a fost fraudat și că  va contesta aceste alegeri.

”A fost un proces electoral fraudat, fără măcar a se face eforturi de a masca acest lucru. Şi mai grav de atât, putem spune că această fraudă a fost girată prin prezenţă de către domnul prim-ministru Florin Cîţu. După cum am anticipat acum două zile, gruparea condusă de Nelu Tătaru s-a asigurat că poate controla voturile. Este inacceptabil că buletinele de vot au fost împărţite, încă de la început, în interiorul unei mape care conţinea, de asemenea, şi moţiunea lui Nelu Tătaru. Astfel, nu avem nicio garanţie asupra faptului că buletinele de vot nu au fost falsificate”, a declarat Marius Arcăleanu. (C.D.)