Olimpiadele școlare și competițiile sportive sunt suspendate începând de astăzi, 9 martie.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a convocat astăzi o videoconferință cu inspectorii școlari generali și adjuncți. S-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unitățile de învățământ. Printre altele, ministrul a subliniat importanța dotării școlilor cu săpun și dezinfectant. Inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând  situația.

Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii a fost suspendată desfășurarea tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19

Conform art. 4 din Hotărârea nr. 7 ,  toți românii care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu vreme de 14 zile. Acest articol se aplică și tuturor elevilor/studenților/cadrelor didactice care se întorc din țările menționate.

Totodată, inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și profesori izolați la domiciliu. Zilnic trebuie raportată Ministerului Educației și Cercetării evoluția situației.

Ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

Menționăm că suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este atribuția EXCLUSIVĂ a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.