Printre persoanele aflate în carantină la Arad, a fost confirmată cu coronavirus o femeie de 43 de ani din județul Vaslui. Femeia era venită din Italia și se afla în carantină de câteva zile. Vasluianca (pacientul 117) va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

În toate punctele de trecere a frontierei, persoanele care se prezintă la intrarea în țară, provenind din zonele roșii, sunt triate și evaluate medical în vederea depistării unei simptomatologii specifice. După operațiunea de triere, inclusiv completarea chestionarului aprobat de  Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, se organizează deplasarea persoanelor spre județele unde își au domiciliul, direct spre centrele de carantinare din acele județe. Deplasarea se face în convoaie însoțite de echipaje ale poliției și ale jandarmeriei.

Persoanele care la triajul efectuat în punctul de trecere a frontierei prezintă simptomatologie specifică, sunt internate spitale din județele de lângă frontieră. Însoțitorii acestor persoane sunt introduse în centrele de carantină din zona frontierei.

Persoanele care nu s-au prezentat la frontieră cu mijloace de transport proprii vor fi transportate spre județele de domiciliu cu ajutorul serviciilor județene de ambulanță, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică (F.R:)