La Spitalul Județean de Urgență Vaslui va începe activitatea de testare pentru noul coronavirus în vederea combaterii răspândirii acestuia.

Prin Ordinul Ministrului Sănătății nr 805 din 12.05.2020  Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost inclus în Programul național de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare.

În baza acestul program vor fi alocate de la bugetul de stat al Ministerului Sănătății sume pentru realizarea activității de testare RT-PCR în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus SARS COV 2.

Spitalul este pregătit pentru activitatea de testare pentru noul coronavirus 

Unitățile de specialitate care realizează testarea RT-PCR pentru stabilirea diagnosticului de Sindrom Respirator Acut Sever determinat de noul coronavirus SARS COV-2 au obligația de a asigura prelucrarea probelor recoltate de către personalul de specialitate.

Prelucrarea datelor se va face conform metodologiei de supraveghere, pe baza arondării teritoriale realizate de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. 

Indicația testării prin metoda de laborator RT-PCR a persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS COV-2 se realizează de către orice medic care depistează un caz suspect.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui este dotat cu echipament PCR performant. Laboratorul este  amenajat în curtea unității, iar personalul a fost deja instruit pentru activitatea de testare. (N.D.)