Cancelaria Prefectului Județului Vaslui a anunțat, astăzi, situația Covid-19 actualizată pentru județul Vaslui, conform informațiilor primite de le Direcția de Sănătate Publică Vaslui.

Situația Covid-19 de astăzi, 29 iunie 2020

La data curentă sunt 86 de persoane  în izolare la domiciliu (în ultimele 24 de ore trei persoane au fost izolate, iar 23 de persoane au ieșit din izolare). În carantină se află o singură persoană.

De la început pandemiei până astăzi au fost  confirmate 173 de cazuri cu noul coronavirus. Dintre acestea 13 persoane sunt internate în spital, 20 au decedat, iar 140 au fost externate din spital.

Polițiștii vasluieni acționează pentru informarea cetățenilor

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În ultimele 24 de ore, peste 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 49 de polițiști locali au desfășurat 6 misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (izolare/ carantină) în cazul a peste 590 de persoane. De asemenea, peste 135 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă. Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.
O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.