În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Vaslui s-au înregistrat șapte noi cazuri de coronavirus. Unul în comuna Ștefan cel Mare, trei în comuna Băcani, unul în Stănilești și unul în Huși. Toate personele infectate sunt internate în spital.

La nivelul județului Vaslui, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Vaslui, 75 de persoane se află, astăzi, izolate la domiciliu, cu nouă mai puține decât ieri. În ultimele 24 de ore două persoane au fost izolate la domiciliu și  alte 12 persoane au ieșit din izolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află o singură persoană.

De la începutul pandemiei până în prezent au fost înregistrate 180 de persoane confirmate cu COVID -19, cu șapte mai multe decât ieri. Dintre acestea 19 sunt internate în spital, 20 au decedat și 141 de persoane au fost externate din spital.

În cursul zilei de ieri, 29 iunie 2020, peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 54 de polițiști locali au desfășurat trei misiuni specifice. S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (izolare/carantină ) în cazul a peste 800 de persoane.

Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare

Reamintim faptul că statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia, Finlanda, Franța metropolitană ( teritoriul european al Franței), Germania ( cu excepția districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.
Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00.

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448. (G.M.)