Situație ambiguă în Vaslui, după ce s-a auzit că o persoană este infectată cu virusul COVID-19

Umblă vorba prin Vaslui că un tânăr de 31 de ani, care s-a întors din Marea Britanie, a fost depistat, marți seara, cu coronavirus. Acesta ar fi intrat în țară pe 8 martie. La acea dată, Marea Britanie nu se afla pe lista zonelor galbene, motiv pentru care autoritățile nu i-au impus tânărului autoizolarea la domiciliu.

Ajuns în Vaslui, timp de două zile, bărbatul de 31 de ani s-a plimbat prin oraș. S-a întâlnit cu rudele și cu prietenii și a locuit cu mama sa, vânzătoare la un magazin din Zona Gării.

După două zile, a început să tușească și să scuipe sânge. Pe 11 martie, a fost dus cu ambulanța la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului de Urgenta din Vaslui.

A fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul testului, sosit aseară (23.03.2020) ar fi ieșit pozitiv.

Între timp persoanele cu care s-a întâlnit bolnavul, în perioada 9-11 martie, au intrat în contact cu multe alte persoane. Așadar, dacă se confirmă existența acestui caz, situația pare să fi scăpat de sub control la Vaslui.

Situație este ambiguă în Vaslui deoarece autoritățile nu mai comunică informații despre pacienții confirmați cu noul coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Vaslui și Instituția Prefectului Județului Vaslui nu au infirmat, dar nici nu au confirmat existența acestui caz.  Asta pentru că nu au voie să mai comunice informații despre pacienții confirmați cu noul coronavirus.

Mai mult de atât nu au voie să comunice  numărul de teste efectuate,  numărul de persoane depistate pozitiv și nici informații despre starea lor de sănătate.

În plus harta oficială cu cazurile de infectări din județe a fost eliminată din tabloul interactiv realizat pentru public.

Secretomania aceasta a început din data de 21 martie 2020, când prefecţii din România au primit ordin de la secretarul de stat din MAI Gheorghe Sorescu să nu mai comunice informaţiile  despre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus.(F.R.)