În județul Vaslui nu s-a înregistrat nici astăzi, 19 martie, vreun caz de infectare cu coronavirus

Instituția Prefectului Județului Vaslui a anunțat astăzi, 19 martie, situația persoanelor afectate de coronavirus (COVID -19 ) la nivelul județului Vaslui.

Astfel,

-În spațiile de carantină instituționalizată sunt cazate 33 de persoane;

-Numărul  persoanelor aflate în izolare la domiciliu până la data curentă 429;

-Numărul persoanelor ieșite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, 16;

-Cazuri  confirmate 0.

-Numărul total al persoanelor testate și neconfirmate (test negativ) 6;

-Numărul total al persoanelor cu teste în așteptare 27.

37 probe recoltate de DSP,

12 probe recoltate de spital.

”Referitor la starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină la data curentă putem declara că acestea nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus. Atragem atenția din nou asupra acestei necesități de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus ( COVID-19), pentru aceasta fiind necesară cooperarea și implicarea cetățenilor. Facem precizarea că nerespectarea condițiilor de izolare intră sub incidența Articolului 352 din Codul Penal, conform căruia nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare”,  se mai arată în comunicatul de presă.

Începând de astăzi a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) Vaslui, care funcționează în incinta Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui.

CJCCI Vaslui are  ca misiune principală eficientizarea acțiunilor întreprinse în scopul evidenței permanente a situației înregistrate, precum și a asigurării operative a necesarului de hrană, apă și produse de igienă personală pentru persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, dar și pentru monitorizarea respectării de către acestea a măsurilor de izolare.(F.R.)