În ultimele trei zile, autoritățile au înregistrat 15 noi cazuri COVID-19 în județul Vaslui. La această oră sunt internate în spital 30 de persoane.

De la o zi la alta cazurile noi COVID-19  sunt în creștere în județul Vaslui, cel puțin asta reiese din comunicatul de presă trimis, astăzi, de Cancelaria Prefectului Vaslui

”În contextul informării privind situația generată de răspândirea COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 09 iulie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui 46 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Două persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore și persoană se află în carantină la data curentă”, se arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate de la începutul pandemiei până astăzi au fost confirmate 204 cazuri, cu 15 noi cazuri COVID 19 mai multe decât acum trei zile. La ora actuală sunt 30 de persoane internate în spital, 21 au decedat, 148 de persoane au fost  externate din spital și cinci persoane pozitive sunt la domiciliu. 

Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri 08 iulie 2020, peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 58 de polițiști locali au desfășurat cinci misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse ( izolare/carantină ) în cazul a 145 de persoane. De asemenea, 35 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.

O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

REAMINTIM cetățenilor numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.
Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.