Șapte bărbați din comuna Zorleni,  județul Vaslui, au fost reținuți de către poliţiştii Secției nr. 3 Poliție Rurală Bârlad. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Bârlad au probat activitatea infracțională a șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 53 de ani, din comuna Zorleni. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în seara de 24 februarie, cei șapte bărbați s-au deplasat cu două autoturisme, pe raza satului Simila, în aproprierea unui depozit aparținând unei societăți comerciale. Doi dintre ei au tăiat panourile tip sandwich și au pătruns în interiorul depozitului, de unde au sustras bunuri și erbicide. Ceilalți au stat la pândă și totodată au ajutat la transportul bunurilor. În cursul aceleiași nopți, bărbații au transportat bunurile sustrase la un imobil de pe raza satului Popeni, comuna Zorleni. După câteva zile, o parte din bunuri au fost valorificate la o societate din județul Galați, iar bunurile rămase le-au împărțit.

Valoarea prejudiciului creat a fost estimat la suma de 60.536,50 lei.

În cauză au fost efectuate șase percheziții domiciliare. Au fost identificate mai multe bunuri provenite din comiterea furtului celor șapte bărbați din Zorleni, prejudiciul fiind recuperat parțial.

Polițiștii, în cursul zilei de 14 aprilie, au luat măsura reținerii bărbaților pentru 24 de ore. Astăzi, 15 aprilie  aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de dispunere a unei măsuri preventive. Pe numele acestora a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților. (G.M.)