Astăzi, 25 martie 2021, se împlinesc 199 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă.

Anul acesta, manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus.

Ziua Poliţiei Române i-a găsit, ca în fiecare an, pe poliţiştii vasluieni în stradă, pentru susţinerea activităţilor de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică.

Alături de celelalte forţe de ordine, poliţiştii vasluieni sunt implicaţi activ în susținerea  activităţilor preventive şi de verificare a măsurilor dispuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19.

Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, au fost avansaţi la gradul profesional următor:

  • la termen, 93 de poliţişti (23 de ofiţeri şi 70 de agenţi de poliţie)
  • pentru merite deosebite, înainte de îndeplinirea termenului, 12 poliţişti (2 ofiţeri şi 10 agenţi de poliţie).

Totodată, 117 poliţişti au fost recompensaţi cu felicitări și mulţumiri scrise.

Doi polițiști au fost desemnați Polițiști de Onoare ai Anului 2020

În semn de apreciere pentru profesionalismul și vocația cu care și-au îndeplinit misiunile încredințate, motivați de o puternică încredere în valorile umane atât de necesare desfășurării cu demnitate și onoare a profesiei de polițist,

domnul comisar șef de poliție Vasile PORCIȘANU, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale,

comisar șef de poliție Vasile PORCIȘANU

și  doamna agent șef adjunct de poliție Andreea LUNGU, din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui,

agent șef adjunct de poliție Andreea LUNGU
agent șef adjunct de poliție Andreea LUNGU

agent șef adjunct de poliție Andreea LUNGU

au fost desemnați Polițistul de Onoare al Anului 2020, respectiv Polițista de Onoare a Anului 2020.

Cu același prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost acordată o plachetă aniversară, cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la înființarea structurii speciale de intervenție.

”Activitatea celor doi colegi care au 20 de ani de vechime neîntreruptă, în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost și ea evidențiată”, a spus Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.  (C.D.)