Un vasluian a fost depistat, ieri, la volanul unui ansamblu de vehicule, pe a cărui rulotă erau aplicate numere false de înmatriculare. El a declarat că intenţiona să transporte rulota pe un teren agricol, dar deoarece aceasta nu era înmatriculată în circulaţie, a folosit plăcutele de înmatriculare de la o remorcă care îi aparţine.

În data de 10 iunie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe DN 24D, pe raza localității de frontieră Băleni – judeţul Galați, un ansamblu auto format dintr-un autoturism şi o rulotă, condus de un vasluian în vârstă de 25 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru ansamblul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că numerele de înmatriculare aplicate pe rulotă au fost atribuite de autorităţi unei remorci.

Cu privire la cele constatate tânărul a declarat că intenţiona să transporte rulota pe un teren agricol, dar deoarece aceasta nu era înmatriculată în circulaţie, a folosit plăcutele de înmatriculare de la o remorcă care îi aparţine.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare. (G.M.)