Aflat la braconaj piscicol, într-o revărsare a râului Prut,  un vasluian  a capturat cu o unealtă comercială de pescuit tip prostovol, 40 de pești. La rândul lui, vasluianul a fost prins de poliţiştii de frontieră, iar peștele a fost redat mediului natural.

Braconierul a fost prins în data de 17 noiembrie de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni. Aceștia se aflau în timpul desfăşurării unor misiuni specifice în zona de competenţă. În jurul orei 12.50 au observat, pe direcţia localităţii Vetrişoaia, un individ, care pescuia într-o revărsare a râului Prut. Bărbatul folosea o unealtă comercială de pescuit tip prostovol.

Pentru cei care nu știu, precizăm că prostovolul este o unealtă de pescuit formată dintr-o plasă conică. Este prevăzută la marginea exterioară cu greutăți de plumb care o trag la fundul apei și o strâng, formând în apă un sac în care e prins peștele

Bărbatul capturase 40 de carași

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea şi legitimarea acestuia, stabilind că este un cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Vaslui. Totodată, au constatat faptul că bărbatul capturase 40 de bucăţi de peşte viu, din specia caras.

Individul este cercetat pentru infracţiunea de deţinerea sau folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a prostovoalelor

Unealtă comercială de pescuit tip prostovol, în valoare de 300 de lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Peștele capturat a fost redat mediului natural. (G.M.)