Astăzi, un tânăr de 23 de ani a căzut într-o fântână din municipiul Vaslui. Un alt tânăr de 25 de ani, care a încercat să-l salveze, era cât pe ce să-și piardă viața.

Fântâna de pe strada General Vasile Milea, adâncă de 12 metri, s-a înfundat cu nămol în urma precipitațiilor căzute în ultima perioadă. Mai mulți vecini au încercat să o desfunde. Unul dintre ei, în vârstă de 23 de ani, a intrat în fântână pentru scoate nămolul cu găleată. La un moment dat acestuia i s-a făcut rău. Un vecin a încercat să-l scoată însă, a amețit și l-a scăpat pe tânărul de 23 de ani în fântână, acesta din urmă scufundându-se. Cel care a amețit a fost dat de o parte, iar un tânăr de 25 de ani a intrat sa-l salveze pe tânărul căzut în fântână, care era deja în stare de inconștiență. Culmea și acestuia din urmă din urmă i s-a făcut rău. Oamenii au intervenit imediat, iar o persoană a sunat la 112.

”S-a intervenit cu două autospeciale de intervenție cu module pentru căutare – salvare și două ambulanțe ( TIM + EPA), pentru salvarea unei persoane căzute într-o fântână din municipiul Vaslui, str. General Vasile Milea. Fântâna are o adâncime de aproximativ 12 metri. Victima a fost scoasă din fântână în stare de inconștiență, dar respirând. După acordarea primului ajutor, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, în stare inconștiență. O a doua persoană, a primit ajutor medical și a fost transferată conștientă și stabilă hemodinamic, pentru investigații suplimentare la aceiași unitate medicală”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. (N.D.)