Autoritățile locale au stabilit un plan de măsuri urgente pentru sprijinirea persoanelor izolate la domiciliu precum și pentru persoanele vârstnice peste 65 de ani. Măsura se referă la persoanele  fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu au sau care au rămas temporar fără venituri, pe perioada stării de urgență.

Așadar, pentru aceste persoane aflate în dificultate vor fi acordate, gratuit, pachete cu alimente de bază, în valoare de 100/lei de persoană. Pachetele acoperă un necesar de șapte zile. Pe lângă alimente, se vor acorda și produse igienico-sanitare în valoare de maximum 50 de lei de persoană.

Pachetele alimentare și pachetele igienico-sanitare vor fi distribuite la Cantina de Ajutor Social din Vaslui.

În planul de măsuri s-a prevăzut și constituirea de echipe de intervenție, formate din doi membri, care vor asigura servicii de aprovizionare cu alimente, produse igienico-sanitare sau medicamente. De aceste servicii pot beneficia categoriile de persoane enumerate mai sus ori alte categorii vulnerabile, care vor să cumpere și alte produse, dar nu se pot deplasa. Persoanele care solicită echipelor de intervenție să li se cumpere câte ceva,  vor plăti contravaloarea produselor achiziționate.

În același timp, Primăria Vaslui va asigura condiții de cazare permanentă, în regim de urgență, pentru persoanele adulte fără adăpost.

Aceste măsuri urgente vor fi supuse aprobării în ședința, de astăzi, a  Consiliului Local Vaslui. (D.D.)

Citește și    Vaslui: Linie verde pentru cei care nu se pot aproviziona