Folosind o carte de identitate și un pașaport false, un cetățean turc, care s-a dat drept bulgar, a fost oprit, ieri,  la frontiera cu Moldova. Bărbatul a declarat că a procurat documentele prin intermediul unei persoane, achitând suma de 300 de euro. Turcul intenționa să le folosească în Franța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică, cetățeanul turc K.N., are 37 de ani.

El a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, ieri, 25 octombrie în jurul orei zece. Turcul s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz. La controlul de frontieră, a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control, au fost efectuate verificări specifice. În urma verificărilor polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului și a bagajelor acestuia. Polițiștii de frontieră au mai descoperit într-un rucsac, un pașaport similar celor eliberate de autoritățile bulgare.  Totodată au fost descoperite și o carte de identitate și un permis de conducere eliberate de autoritățile din Turcia. Toate documentele erau pe numele cetățeanului turc care s-a dat drept bulgar.

”În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că pașaportul bulgăresc este, de asemenea, fals, însă documentele turcești sunt valabile. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentele bulgărești prin intermediul unei persoane, achitând suma de 300 de euro și că intenționa să le folosească în Franța”, a spus Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.M.)