În această dimineață, un TIR a fost lovit de două garnituri de  tren, la un interval de două minute, la trecerea de nivel peste calea ferată din localitatea Roșiești. Șoferul a scăpat ca prin minune cu viață.

Primul tren care a lovit TIR-ul  a fost cel care circula de la Iași către Bârlad. După circa două minute trenul, care circula din direcția Galați – Cluj Napoca, a intrat în autovehiculul de mare tonaj.

”Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu trei autospeciale echipate cu module pentru descarcerare,   o autospecială pentru descarcerare grea , două ambulanțe SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident produs la trecerea de nivel peste calea ferată din localitatea Roșiești. La fata locului a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui. Din primele informații, autovehiculul de mare tonaj a fost lovit de două garnituri de tren”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

O persoana de sex feminin, care se afla în tren a primit îngrijiri medicale în ambulanta SAJ Vaslui. Femeia acuza dureri în zona capului, provocate în urma impactului.

TIR-ul ul transporta 27 tone de îngrasământ chimic nepericulos. Doar o mică parte a fost deversată pe calea ferată.

Acțiunea este în dinamică.

UPDATE ora 13:20

În urmă cu puțin timp, o locomotivă de la Iasi a preluat trenul implicat în accident. Tirul a rămas la locul evenimentului, încercările de remorcare fiind în derulare.

UPDATE ora 14:22

TIR-ul a fost remorcat, iar circulația rutieră reluată.