Un incendiu puternic a  izbucnit, astăzi, în extravilanul localității Bunești, comuna Bunești-Averești, după ce un autovehicul de mare tonaj care s-a răsturnat într-un lan  de grâu. Focul s-a aprins brusc când toba de eșapament fierbinte a autocamionului a intrat în contact cu spicele de grâu uscate.  Autocamionul, încărcat cu circa 38 de tone de grâu, a fost distrus aproape în totalitate. Flăcările au mistuit aproximativ 15 hectare cultivate cu grâu si peste 20 hectare de miriște. Din fericire, nu au fost persoane rănite sau intoxicate.

Secția de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, un ofițer și opt subofițeri pentru limitarea și lichidarea unui incendiului izbucnit într-un lan de grâu din extravilanul localității Bunești, comuna Bunești-Averești. La fața locului a intervenit și SVSU Bunești Averești cu o autocisternă, o motopompă și un tractor cu plug.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 35 hectare de grâu și miriște, precum si la nivelul unui autovehicul de mare tonaj încărcat cu circa 38 de tone grâu. Incendiul se manifesta cu violență și exista riscul de propagare la o pădure din apropiere. După aproximativ trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.

Au ars un autocamion încărcat cu circa 38 tone grâu, aproximativ 15 hectare cultivate cu grâu si peste 20 hectare de miriște. Din fericire, nu au fost persoane rănite sau intoxicate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al tobei de eșapament a autovehiculului”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. (C.D.)