Doi cetățeni turci au prezentat, la controlul de frontieră, documente false pentru a putea ajunge în Spaţiul Schengen. Ambele documente aveau însemnele autorităţilor germane.

Cei doi turci  (A.F. și O.A., în vârstă de 24, respectiv 35 de ani) erau pasageri într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chișinău-Cluj. Autocarul a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, marți, 20 octombrie, în jurul orei 22.00.

La controlul de frontieră, A.F. a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor germane, pe aceasta fiind  imprimată propria fotografie. O.A., s-a legitimat cu un permis de ședere temporară, sub formă de autocolant tip viză, eliberat de autoritățile germane.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, au fost efectuate verificări specifice. Polițiștii de frontieră au stabilit că nici cartea de identitate germană, nici permisul de ședere temporară nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false!

”Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au cumpărat documentele false în Turcia, prin intermediul unor conaționali. Ei au mai spus că urmau să le folosească în Germania” a precizat Irina Mirică, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

Cetățenii turci sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (N.D.)