Trei tineri înarmați au intrat cu forța în locuința unui bărbat de 55 de ani din comuna Miclești și l-au amenințat cu o armă

Polițiștii au fost sesizați, pe 30 aprilie, la ora 21.45 prin apel 112, despre faptul că, pe raza comunei Miclești, mai multe persoane au pătruns fără drept în locuința unui bărbat de 55 de ani, din localitate, și l-au amenințat cu o armă.

Polițiștii au depistat trei bărbați cu vârste între 20 și 22 de ani, domiciliați în comuna Solești, județul Vaslui. Unul dintre ei avea o armă neletală, cu gaze, supusă autorizării, ce prezintă potențial letal dar și un element de muniție de tip cartuș calibrul 9 mm.

”Cu ocazia activităților efectuate, polițiștii au stabilit încă două persoane care ar fi participat la faptele sesizate. În interiorul autoturismului pe care cei trei l-au folosit pentru deplasare a fost identificată o sabie metalică cu o lamă de aproximativ 104 cm. De asemenea, anterior sesizării, persoanele implicate ar fi provocat scandal pe un drum public din localitatea Chircești, comuna Miclești”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui.

Polițiștii au găsit încă două arme

Pe 1 mai, au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliare, la adrese de pe raza comunei Solești. Polițiștii au mai găsit două arme (una neletală, supusă autorizării, cu aer comprimat și potențial letal și una de tip airsoft). Mai mult, au fost găsite și 121 de proiectile nemetalice, precum și alte elemente de muniție.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoanele implicate nu dețin în mod legal armele și munițiile depistate.

Împotriva bărbatului de 22 de ani, din localitatea Iaz, comuna Solești, și a celui de 20 de ani, din localitatea Satu Nou, comuna Solești, a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Ei sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, amenințare, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice. Ulterior, față de aceștia, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Alți trei bărbați, cu vârste de 19 și 21 de ani, domiciliați în comunele Solești, respectiv Miclești, sunt cercetați în stare de libertate.

În cauză sunt continuate activitățile de cercetare penală, urmând a fi stabilită și probată întreaga activitate infracțională săvârșită. (N.D.)