Tinerii suspecți de COVID-19 sunt aduși de la Costinești de ISU Vaslui. Pentru a-i aduce în județul Vaslui au fost trimise, astăzi, trei autospeciale. 

Înainte de a pleca pe litoral, adolescenții din Bârlad s-au distrat la o petrecere de majorat. La trei zile după ce tinerii au ajuns pe litoral, fata care a împlinit 18 ani a fost confirmată cu COVID-19, testul fiind făcut înainte de petrecere.

Pe  4 august, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a fost informată de către reprezentanții DSP Vaslui de faptul că, în Costineşti, sunt 30 de tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani, contacţi direcţi ai unui caz confirmat de Covid-19, din judeţul Vaslui.

Autoritățile din Constanța au aflat că cele 30 de persoane au ajuns în Costinești în jurul datei de 1 august. Au fost cazaţi în trei locaţii. Astfel, într-o vilă au fost cazate zece persoane, în altă vilă 13, iar la o pensiune au fost cazați opt tineri.

Unii dintre tinerii suspecți de COVID-19 au rămas pe litoral.

Din cei 30 de tineri suspecți de Covid-19, 17 au fost deja preluaţi de echipaje SMURD venite din judeţul Vaslui. Celelalte 13 persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua şi transporta spre judeţul Vaslui.

”La aceasta dată, 17 persoane sunt evaluate și testate la Spitalul Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Bârlad, 10 prezentând simtomatologie usoară, iar 12 persoane sunt plasate în carantină în locatiile declarate. Ancheta epidemiologica este in desfăsurare”, ne-a declarat, acum câteva minute, Mihaela Vlada, director executiv al DSP Vaslui. (G.M.)

Citește și   Trei subofițeri ISU Vaslui, diagnosticați pozitiv cu COVID-19