În ultimele două zile, polițiștii de frontieră au confiscat țigări și băutură de contrabandă în valoare de peste 2.800 de lei.  

Polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competenţă, aproximativ 8.500 de ţigarete de contrabandă şi peste 22 de litri de băuturi alcoolice, în valoare totală de 2.844 de lei, care erau ascunse în două mijloace de transport.

* În ziua de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, P.S., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 21 de ani, conducând un autocar, cursă regulată pe ruta R. Moldova-Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scara din spate a autocarului, cantitatea totală de 8.200 de ţigarete (410 pachete) și 13 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, fără însemne accizabile.

Țigări și băutură de contrabandă cu destinația vestul Europei 2

Microbuz oprit în trafic, pentru control, pe DN 28

* În data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 01.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, a oprit în trafic, pentru control, pe DN 28, care face legătura între Iaşi şi Albiţa, în apropierea localităţii Gorban, un autovehicul marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculat în România, ce efectua o cursă pe ruta R. Moldova – Marea Britanie.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit ţigarete de contrabandă şi băuturi alcoolice. Marfa de contrabandă era disimulată în bagajele personale ale pasagerului D.G., în vârstă de 35 de ani.

Țigări și băutură de contrabandă cu destinația vestul Europei 3

Țigări și băutură în bagajele unui turist

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor descoperite, în valoare totală de 2.844 lei. În plus, turistul a fost sancționat contrvențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În cel de al doilea caz a fost întocmită lucrare penală sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. (N.D.)