Țigări ascunse în borcane cu şuncă de porc şi cutii de pudră de cacao, asta au găsit, azi-noapte, polițiștii de frontieră de la Albița.
Ingeniozitatea celor care transportă ilegal țigări ieftine din Republica Moldova surprinde de fiecare dată. Până acum au fost descoperite țigări ascunse în buşteni, în pâine şi borcane cu murături. Țigări lipite cu scoch de corp, țigări ascunse în cozi de mopuri şi carcase, în lăzi frigorifice, în şaua de la bicicletă. Țigări suspendate în cisternă, țigări ascunse în roțile de rezervă, în cozonac şi cutii de suc, printre scutece, printre boabele cu porumb și mai nou țigări ascunse în borcane cu şuncă de porc şi cutii de pudră de cacao.
țigări ascunse
Țigările ascunse în borcanele cu untură de porc și în cutiile de cacao au fost descoperite azi-noapte (31 iulie), în jurul orei 02.30, într-un autocar  înmatriculat în Republica Moldova care ajunsese în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pe sensul de intrare în România.
”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali descoperind astfel, ascunsă în două borcane care conţineau şuncă de porc şi în două cutii de pudră de cacao pentru lapte, cantitatea totală de 1.000 ţigarete (50 pachete), de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Pasagerul s-a ales cu o amendă uriașă

Cele 50 de pachete ascunse în borcane cu şuncă de porc şi cutii de pudră de cacao erau ale lui C.S., un tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 245 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei. (N.D.)