O tânără, în vârstă de 18 ani, a fost lovită cu pumnul de câtre un individ, în curtea unei unități de învățământ, din Huși. Incidentul a pornit de la un conflict mai vechi, izbucnit în urma unui schimb de mesaje pe reţelele de socializare, în perioada iulie-septembrie 2021. În acest interval de timp, individul o ameninţa frecvent cu bătaia. 

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, tânăra a sesizat poliția în data de 15 septembrie 2021, în jurul orei 15:00.

„Poliția Municipiului Huși a fost sesizată de către o tânără, în vârstă de 18 ani, din municipiul Huși, județul Vaslui, despre faptul că, în timp ce se afla în curtea unei unități de învățământ din municipiul Huși a fost agresată de către un tânăr. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada iulie – septembrie persoana în cauză, ar fi fost hărțuită și amenințată cu acte de violență de către tânărul în vârstă de 18 ani, iar în data de 15 septembrie, în timp ce se aflau în curtea unei unități de învățământ din municipiul Huși, acesta ar fi lovit-o cu pumnul„, a spus Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

În cursul zilei de miercuri, 15 septembrie, în urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe tânăr, pentru o perioadă de 24 de ore.  Ulterior acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului. (C.D.)