Un tânăr din Coroiești a fost tâlhărit, luni, de doi bărbați din Iana. Cei doi tâlhari au fost reținuți de polițiști, fiind cercetați, în prezent, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au probat activitatea infracțională a două persoane din județul Vaslui, bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în dimineața de 2 noiembrie, în jurul orei 05:30, un tânăr de 20 de ani, din comuna Coroiești a fost tâlhărit. Victima se afla într-o stație de autobuz de pe raza satului Gherghești, comuna Gherghești, județul Vaslui. La un moment dat, dintr-un autoturism înmatriculat în județul Ilfov, au coborât trei persoane necunoscute. Două dintre aceste persoane, respectiv cei doi bărbați de 22 de ani din comuna Iana, județul Vaslui, s-ar fi deplasat către persoana vătămată. Fără motiv, l-ar fi lovit și ulterior deposedat de telefonul mobil și un portofel. Prejudiciul în cauză este estimat la aproximativ 1000 de lei.

Marți, 03 noiembrie, poliţiştii au luat, față de cei doi tâlhari, măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Ieri, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale. (G.M.)