Copiii cu nevoi speciale și cadrele didactice, din patru unități de învățământ aflate în subordinea Consiliului Județean Vaslui, vor primi gratuit tablete și laptopuri, în valoare de peste 800.000 de lei. Cu ajutorul acestor echipamente se va asigura accesul elevilor la procesul de învățare în mediul on-line. 

În ședința de ieri a Consiliului Județean (CJ) Vaslui a fost aprobat proiectul “Dotarea cu echipamente electronice a unităților de învățământ special din subordinea UAT Județul Vaslui” și a cheltuielilor legate de proiect. Obiectivul general al proiectului este asigurarea accesului acestor copii cu nevoi speciale la procesul de învățare în mediul on-line pentru desfășurarea în bune condiții a activităților didactice în anul școlar 2020-2021.

Proiectul va fi impelemntat în parteneriat cu

  • Școala Profesională Specială “Sfânta Ecaterina” Huși
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Constantin Pufan” Vaslui
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă, oraș Negrești.

Planul prevede achiziția de echipamente electronice de tip tablete pentru elevii cu nevoi speciale și alte dispozitive (laptop plus router) pentru cadrele didactice care lucrează în cele patru unități de învățământ din subordinea Consiliului Județean Vaslui.

Cele patru unități de învățământ vor beneficia de 450 de tablete, 78 de laptopuri și 17 routere wireless. Astfel,

Proiectul are o valoare totală de 836.536,11 lei, din care CJ Vaslui asigură 2% din cheltuielile eligibile, respectiv 16.207,14 lei conform Ghidului solicitantului și cheltuielile neeligibile în valoare de 26.180,00 lei..

Prin aprobarea proiectului “Dotarea cu echipamente electronice a unităților de învățământ special din subordinea UAT Județul Vaslui”, toate cele patru entități publice cu personalitate juridică, din subordinea CJ  Vaslui vor avea o capacitate crescută de desfășurare în bune condiții a serviciului public de educație prin dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației împreună cu serviciile de date aferente. (C.D.)