Infractorii nu respectă ordonanța militară și profită de liniștea de pe străzi de după ora 22.00. Cel mai recent incident s-a petrecut în noaptea  de 3/4 aprilie, la ora 00:20 la Bârlad

Un bărbat de 34 de ani a fost surprins de un martor,  în timp ce pătrunsese, prin efracție, într-o autoutilitară parcată pe strada Ardeal, din municipiului Bârlad. Individul, însoțit de alte două persoane, l-a amenințat pe martor, după care, a încercat să își asigure scăparea, prin fugă.

În urma sa, au plecat cu autoutilitara, martorul și proprietarul vehiculului din care a incercat bărbatul să sustragă bunuri. Cei doi au urmărit autorul până în zona Liceului Tehnologic Petru Rareș. În zona liceului urmăritorii au fost loviți cu pumnii în față, atât de autor, cât și de alţi doi bărbați, complici la tentativa de furt calificat. Bărbații, în vârstă de 25, respectiv 33 de ani, au asigurat protecția autorului atât pe timpul pătrunderii în autoutilitară, dar și ulterior, odată cu fuga de la locul faptei.

În timp ce persoanele vătămate erau agresate de către cei trei bărbați, la fața locului a ajuns și intervenit o patrulă de poliție care se afla în zonă. Cei trei indivizi au continuat comportamentul agresiv și în prezența polițiștilor, motiv pentru care, la fața locului au intervenit echipaje suplimentare. Pentru imobilizarea celor trei a fost nevoie de utilizarea mijloacelor din dotare (spray iritant-lacrimogen și cătușe).

Persoanele vătămate au suferit vătămări corporale ce vor necesita pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Cei trei bârlădeni arestați au fost amendați cu 2.000 de lei fiecare

Polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Crimanale al Poliției municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a celor trei bărbați din Bârlad. Sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice, complicitate la furt calificat și lovire sau alte violențe

În cursul zilei de 4 aprilie, împotriva bărbaților a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Astăzi, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Bârlad, care a dispus arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile.

Faţă de bărbați a fost luată şi măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 2.000 lei fiecare, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020.

Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților. (N.D.)