Un individ, în loc să se legitimeze și să prezinte declarația pe proprie răspundere, a devenit agresiv verbal și fizic. Incidentul s-a petrecut pe 31 martie, la ora 21:00.

O patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Stănilești, a depistat și oprit pentru legitimare  un bărbat de 39 de ani.  Individului i s-a solicitat să prezinte un document de identitate , să precizeze locul și motivul deplasării, conform ordonanțelor militare în vigoare, prezentând declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, după caz.

Bărbatul a refuzat să se legitimeze, devenind agresiv verbal și fizic, proferând amenințări și expresii jignitoare la adresa unuia dintre polițiști. Încercând să își asigure scăparea, a împins unul dintre polițiști, iar pe al doilea l-a lovit în zona feței.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși care a preluat efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, în data de 1 aprilie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, Judecătoria Huși a dispus arestarea preventivă a acestuia.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.(N.D.)