Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a devenit, începând din această saptămână, al treilea spital din Romania care deține un dispozitiv medical performant utilizat pentru investigarea pacienților cu afecțiuni cardiovasculare – NICaS (Non-invasive Cardiac System).

Acest echipament, în valoare de cca 76.000 euro,  a intrat in posesia Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, prin bunavoința  și  generozitatea domnului Freddy Abramovici, presedintele Asociației „Doctori pentru sănătate” (https://adps.ro), dar și cu implicarea directă a primarului municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, respectiv a  vicepreședintelui Consiliului Județean Vaslui, Dan Marian.

NICaS, acest device de navigare pentru un management optim al bolilor cardiace și cardiovasculare bazat pe o măsurare noninvazivă, va deveni operațional  pentru pacienți, începand cu luna septembrie a acestui an, în Ambulatoriul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, și va folosi o metodă nonivazivă, riscurile fiind reduse la maximum.  Rezultatul personalizat va fi folosit foarte ușor în elaborarea sau îmbunătățirea schemei de tratament aferentă fiecărui pacient.

De precizat ca acest echipament există doar în clinici din S.U.A., Canada și Israel, în România  fiind prezent la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” de la Fundeni, respectiv Spitalul Municipal Sighetul Marmației, județul Maramureș.

NICaS va fi conectat în rețea , iar analizele vor fi  „citite” online de către partenerii din Israel, profesori universitari, medici cardiologi specialiști ce vor da pe loc soluțiile pentru pacienții investigați.

La prezentarea echipamentului a participat și dl. doctor Aviram Hirsch, medic specialist pe ATI în Israel, cu experiență la nivel global, care a participat la nenumărate congrese pentru prezentarea și investigarea pe astfel de echipamente, acesta explicând ca dispozitivul NICaS introduce o soluție revoluționară în procesul de monitorizare și diagnosticare din punct de vedere al acurateții și al rapidității obținerii informațiilor, dar și în ceea ce privește diversitatea și complexitatea acestora.

Spitalul Bârlad, dotat cu dispozitivul medical performant NICaS