Câțiva speculanți din județul Vaslui au fost puși cu botul pe labe de către polițiștii de investigare a criminalităţii economice. Li s-au confiscat mărfurile, banii găsiți asupra lor și au fost amendați.

Zilele de 6 și 7 iunie au fost de  coșmar pentru câțiva speculanți din județul Vaslui. În cele două zile polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune polițienească pe raza județului. Acțiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

Au fost confiscați peste 3.500 lei, precum și țigarete fără timbru de acciză, furaje, legume, produse destinate curățeniei, produse alimentare și de panificație deoarece erau comercializate fără documente legale de proveniență.

În cadrul  acțiunii, polițiștii au efectuat controale la 75 de agenți economici. Au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 110. 000 lei.

Amenzi în valoare de 59. 500 lei au fost date pentru încălcări ale legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Diferența de 50.500 lei reprezintă amenzi aplicate agenților economici nu dădeau clienților bonuri fiscale.

”Polițiștii au constatat și săvârșirea a trei  infracțiuni. Una prevăzută de  Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. Una de contrabandă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României și una de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 322 din Codul Penal”, a spus Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației în vigoare. (N.D.)