La farmacia Crataegus Pharma din Huși, județul Vaslui, se vând măști medicale la prețul de 15 lei bucata, cu 12 lei mai mult decât se vând prin Emag și Altex.  Potrivit Cotidianului Bună Ziua Iași, farmacia cu pricina este a soției ministrului sănătății, Nelu Tătaru. Farmacista nu numai că vinde măștile la un preț exorbitant, dar nici nu eliberează bon fiscal celor care cumpără măști medicale. Deloc întâmplător, Vasluiul se numără printre puținele județe în care purtarea măștii este obligatorie.

„Dezvăluiri incendiare despre mafia din sistemul de sănătate, patronata de ministrul Nelu Tătaru! În cea mai mare parte a farmaciilor din România exista o lipsă acută de măşti! Oamenii sunt disperaţi, cererea este uriaşă, iar preţurile au explodat! Speculanţii profita în această perioadă de disperarea oamenilor şi au umflat preţurile la mănuşi şi măşti! La redacţia Cotidianului Bună Ziua Iaşi (BZI) a ajuns un videoclip care dezvăluie fața neştiuta publicului a lui Nelu „Apendicită” Tătaru”, scrie Cotidianul Bună Ziua Iași, în ediția de astăzi.

În farmacie se face și evaziune fiscală

Conform BZI  filmarea făcută cu camera ascunsă dovedeşte faptul că la farmacia soției lui Nelu Tătaru o mască se vinde la preţul de 15 lei, iar farmacista refuza să elibereze bon fiscal. „Ne pare rău, pentru măşti nu vă putem oferi bon fiscal”, spune farmacista clientului care a cumpărat patru măşti, pe care a dat 60 de lei, fără să primească bon fiscal! Este revoltător ca în farmacia soției ministrului sănătății să se facă evaziune fiscală! Culmea e că în timp ce  în majoritatea farmaciilor din România nu au măşti la vânzare, în farmacia deţinută de soţia ministrului Sănătăţii există stocuri întregi de măşti la vânzare.

Discuţie client – farmacista de la Crataegus Pharma, din Huşi, judeţul Vaslui

Clientul: Daţi-mi o cutie de paracetamol! Măşti, aveţi?
Farmacista: Da, 15 lei.
Client: Îmi puteţi da şi un bon?
Farmacista: Pe măşti nu am cum. Numai pe paracetamol. Deci chiar nu am cum.
Client: Mai daţi-mi încă două măşti!
Farmacista: Îmi pare rău, chiar nu am cum să vă dau bon.
Client: Mulţumesc, la revedere!

 

sursa Cotidianul Bună Ziua Iași

Citește și   Nelu Tătaru vorbește despre scandalul iscat pe seama farmaciei soției sale