Încă 33 de persoane au fost vindecate de Covid-19, asta reiese din informațiile transmise, astăzi, de  Cancelaria Prefectului Vaslui

Iată situația statistică actualizată, de astăzi, din județul Vaslui:

– Numărul de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă: 54, cu una mai mult decât ieri.

– 5 persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore;

– Numărul persoanelor ieșite din izolare în ultimele 24 de ore: 4;

– Numărul de persoane aflate în carantină 432: (366 în carantină instituționalizată, 66 de persoane carantinate la domiciliu);

– Persoane ieșite din carantină în ultimele 24 de ore: 44;

– Numărul de persoane carantinate în ultimele 24 de ore: 37;

– Cazuri confirmate cu noul coronavirus: 132. Dintre acestea  57 internate în spital (ieri erau 90), 10 au decedat, iar 65 au fost externate din spital (până ieri fuseseră externate 32)

Nu au fost aplicate amenzi pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația

 

Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ieri 11.05.2020, peste 210 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, efective ale poliţiei locale și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (de izolare/ carantinare/ deplasare) în cazul a peste 100 de persoane. De asemenea, peste 60 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de urgență.

Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul Stării de urgență, în ultimele 24 de ore, a executat 53 de misiuni, a folosit 92 de efective, nu au fost constatate contravenții și nici nu au fost aplicate sancțiuni.

REAMINTIM cetățenilor numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00. Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență! Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448. (G.M)