Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui de ieri, 02.11.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 5104 cazuri confirmate cu noul coronavirus: -293 de persoane internate în spital: 277 pe secții (asimptomatici 10, forme ușoare 57, forme medii 145, forme severe 65) și 16 în ATI; -154 de persoane decedate; -4306 persoane vindecate; -351 de persoane pozitive la domiciliu.

Rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 1,5 ‰ de locuitori.

Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ

Conform informațiilor furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui:

 • 14 elevi, dintr-un total de 12.862 de elevi, sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0,11 %;
 • șapte cadre, dintr-un total de 1.579 de cadre didactice, sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 0,44 %.

Rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori în localitățile Bârlad, Negrești și Costești.

Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din Bârlad, Negrești și Costești.

În municipiul BÂRLAD

 • 18 elevi, dintr-un total de 11.579 de elevi, sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0,16 %;
 • 17 cadre, dintr-un total de 975 de cadre didactice, sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 1,74 %.

În orașul NEGREȘTI

 •  trei elevi, dintr-un total de 2.508 elevi, sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0, 12 %;
 • trei cadre, dintr-un total de 264 de cadre didactice, sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 1,14 %.

În comuna Costești

 • dintr-un total de 259 de elevi, niciun elev nu este confirmat pozitiv;
 • dintr-un total de 30 de cadre didactice, niciun cadru didactic nu este confirmat pozitiv.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 01 noiembrie 2020, 130 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 44 de polițiști locali au desfășurat 16 acțiuni și misiuni specifice. S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 713 persoane. 150 de persoane au fost depistate nerespectând măsurile individuale de protecție. Aceste persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 32.700 lei. De asemenea, peste 50 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.

Se acționează pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus

Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli. Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui acționează în sistem integrat alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Vaslui pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

Acțiunea forțelor de ordine vizează respectarea măsurilor stabilite de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19 în locurile publice, terase și spații închise, aglomerări de persoane.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui are în vedere:

 • prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional
 • descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea acestor
 • supravegherea respectării de către participanții la diferite evenimente, a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație. O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Apelați 112 doar în caz de urgență! Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19. (G.M.)