Situația Covid-19 de astăzi, 14 mai, din județul Vaslui conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, arată că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă două decese.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui anunță încă două decese din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore. Ambele persoane au fost rezidente la Căminul pentru persoane vârstnice Tutova. Este vorba doi bărbați, unul de 87 ani și unul de 84 de ani, ambii din județul Vaslui. Primul a fost confirmat cu Covid-19 pe 5 mai. A decedat ieri,13 mai. DSP Vaslui precizează că el suferea de  tulburare afectivă organică de aspect bipolar, demență senile, insuficiență venoasă cronică, reumatism cronic degenerativ. Al doilea bărbat a fost confirmat cu Covid-19 tot pe 5 mai, decesul fiind înregistrat astăzi, 14 mai. Acesta avea comorbidități: HTA stadiul II, DZ stadiul II, demență mixtă, tulburare delirantă-organică, meningioma la nivelul coasei creierului.

Amintim că autoritățile au anunțat focar de Covid-19 la Căminul pentru persoane vârstnice Tutova. În total au murit nouă bătrâni din acest centru.

Situația Covid-19 de astăzi

Conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, în izolare la domiciliu se află 54 de persoane. Nicio persoană nu a ieșit din izolare și nici nu a fost izolată la domiciliu în ultimele 24 de ore. Numărul de persoane aflate în carantină a scăzut la 401 (329 în carantină instituționalizată, 72 de persoane carantinate la domiciliu).
În ultimele 24 de ore, au ieșit din carantină 35 de persoane și au intrat în carantină alte24.
Până la ora actuală au fost confirmate cu noul coronavirus 142 de persoane . Dintre acestea 58 sunt  internate în spital și 13 persoane  au decedat. Nouă dintre persoanele decedate provin de la Căminul pentru persoane vârstnice Tutova.  Până acum s-au vindecat 71 de persoane. (G.M)