O casă  din localitatea Mircești, comuna Tăcuta, a ars aproape în totalitate în urma unui incendiu care a izbucnit de la un cazan de țuică. Proprietarul se hotărâse să facă rachiu în casă, într-un cazan de 200 de litri. La un moment dat, din cauza efectului termic a coșului de fum asupra planșeului din lemn, acoperit cu plastic, acesta a luat foc. În scurt timp, incendiul a cuprins aproape întreaga locuință, flăcările extinzându-se cu repeziciune de la vaporii de alcool. Proprietarul gospodăriei a chemat în ajutor pompierii, în zonă fiind trimis un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

`La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul acoperișului, în două camere ale locuinței și într-o anexă gospodărească. Flăcările cuprinseseră o suprafață de aproximativ 80 mp la nivelul acoperișului și aproximativ 35-40 mp din cele două camere de locuit și a unei anexe gospodrărești`, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Incendiul a fost stins, dar cea mai mare parte din locuință a fost mistuită de flăcări. Nu au existat victime, ci doar pagube materiale importante. (D.D.)