Marți, 28 aprilie, în jurul orei 11, subofițerul George Iosip din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Detașamentul de pompieri Bârlad, aflat în timpul liber, a observat o persoană cazută pe stradă, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 ani, ce avea nevoie urgent de acordarea primului ajutor medical. Victima se afla în stare de conștiență și prezenta o plagă sângerândă la nivelul capului. Subofițerul, ajutat de o persoană aflată în trecere, a oprit hemoragia și a dat indicații dispeceratului unității pentru localizarea evenimentului. În scurt timp, la fața locului a ajuns o ambulanță SMURD. Victima a fost preluată de către echipaj în stare stabilă și transportată la Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

Subofițerul George Iosip, desemnat ”Salvatorul anului”

”Această știre nu este despre colegul nostru sau despre ISU Vaslui, pentru că pe colegul nostru cu care ne mândrim că este angajatul nostru, îl cunoaștem foarte bine și nu este la prima acțiune de acest gen”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui

În anul 2018, ISU Vaslui l-a desemnat pe George Iosip ”Salvatorul anului” iar o revistă de specialitate i-a acordat o diplomă de onoare pentru îndeplinirea misiunilor sale.

George Iosip

”Revenind, precizăm că această știre este despre noi toți cei care în viața de zi cu zi, ne putem identifica cu persoana <salvatorului>. Salvatorul nu trebuie să fie un erou, nu trebuie să facă fapte mărețe. Salvatorul este acea persoană care atunci când e nevoie acționează și ajută după posibilitățile sale. Orice gest, oricât de neînsemnat ar putea părea, poate salva o viață. Dragostea față de semeni și dorința puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie, sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieților omenești fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența. Vă invităm stimați cetățeni să facem diferența!”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. (N.D.)