În fiecare an, în ziua de 13 Septembrie, pompierii vasluieni, alături de colegii din întreaga ţară, sărbătoresc Ziua Pompierilor din România. În acest an, pentru cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui sărbătoarea are o însemnătate aparte: aniversarea a 180 de ani de la înfiinţarea subunităţii de pompieri militari din municipiul Bârlad.

În contextul Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situații de Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” al județului Vaslui organizează o serie de activități destinate celor care doresc a se familiariza cu specificul armei care ne reprezintă. În data de 13 septembrie, subunitățile de pompieri din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, precum și punctele de lucru arondate – Murgeni și Ivănești – își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activitățile, rolul și principalele atribuții ale structurilor de intervenție. Participanții vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență, dar și să vizualizeze unele exerciții demonstrative de mânuire a tehnicii și accesoriilor din dotare.

Președintele României va acorda Drapelul de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui

” Toți cei interesați sunt așteptați să ne viziteze în intervalul orar 09.00 – 16.00  pentru a se familiariza cu specificul armei pompierilor. În mod obligatoriu, toți cei care doresc să viziteze subunitățile de pompieri trebuie să respecte toate măsurile de protecție împotriva virusului SARS Cov-2. În acest an, manifestările vor fi de o mai mică amploare, deoarece o parte dintre pompierii militari vasluieni se vor deplasa în municipiul București, unde, în cadrul unei ceremonii militare ce se va desfășura la Palatul Cotroceni, președintele României va acorda Drapelul de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.