Opt turci au trecut fraudulos frontiera, iar polițiștii de frontieră, i-au prins, astăzi dimineață, în zona comunei Stănilești.

În jurul orei 06.30, polițiștii de frontieră au observat opt persoane cu ajutorul sistemului de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii. Erau şapte adulţi şi un copil. Aceștia se deplasau dinspre râul Prut către interiorul ţării.

Imediat, poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă şi au oprit persoanele respective. Cei opt cetățeni străini au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii.

„În cooperare cu autorităţile de frontieră din  Republica  Moldova, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite sunt cetățeni turci. Șase bărbaţi și o femeie, cu vârste între 22 – 45 de ani, şi un minor, în vârstă de 3 ani.  Ei au declarat că au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, având intenția de a ajunge în Germania pentru a găsi un loc de muncă”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impunÎn baza Acordului de Readmisie, persoanele au fost predate autorităţilor de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.(F.R.)