Casa unui bărbat din localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni a luat foc de la o țigară uitată aprinsă. Flăcările au distrus locuința și l-au ars de viu pe bărbatul care, cel mai probabil, adormise.

Vecinii au sunat la 112 imediat ce au observat flăcările. Incendiul foarte violent a cuprins cu repeziciune patul, dușumeaua, gemurile și ușile. Nu se știe exact când a izbucnit incendiul, cert este că pompierii din Huși au ajuns la fața locului, azi-noapte, în jurul orei 01.00 cu o autospecială.

”Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta violent, în interior fiind găsită o persoană decedată (bărbat, aproximativ 55 ani). Au ars aproximativ 50 metri pătrați acoperiș din azbociment pe astereală din lemn, două uși, două ferestre și tot atâtea paturi, un televizor, diverse textile și documente. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o țigară uitată aprinsă”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Cercetările privind circumstanțele producerii acestui eveniment sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.(N.D.)