Azi noapte, un autoturism a ieșit în afara părții carosabile, a intrat într-un copac, după care a lovit în plin magistrala de gaz din municipiul Bârlad (ieșirea spre Vaslui) 

La fața locului au ajuns pompierii bârlădeni cu o autospecială de stingere dotată cu modul pentru descarcerare și un echipaj specializat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, subofițerul Marius Stanciu, în mașina care a lovit magistrala de gaz se aflau doi bărbați și o femeie, cu vârste între 26 și 27 ani.

”În accident au fost implicate patru persoane și două autoturisme. Un autoturism a ieșit în afara părții carosabile, a intrat într-un copac, după care a lovit în plin magistrala de alimentare cu gaze naturale. La intervenție au fost deplasate și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, persoanele aflate în autoturismul care lovise magistrala de gaz, reușiseră să se autoevacueze. Tânăra prezenta un traumatism cranian, sângerând la nivelul capului, iar un bărbat acuza dureri în zona toracelui. Celelalte persoane implicate în accident nu prezentau leziuni. Victimele accidentului au fost preluate de echipajele ambulanțelor aparținând SAJ Vaslui, pentru a fi evaluate. Echipajul de pompieri a asigurat măsurile de protecție în zonă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Cercetările privind cauzele și circumstanțele producerii acestui eveniment rutier sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens. (N.D.)