O femeie de 76 de ani, din comuna Zăpodeni, a ars de vie în propria locuință. Incendiul violent a izbucnit, ieri seară, în jurul orei 21, de la o sursă de încălzire neasigurată corespunzător. Vecinii au anunțat pompierii, imediat după ce au văzut casa în flăcări, însă pentru bătrânică nu s-a putut face nimic.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip C1 (TIM) și echipaje specializate (1 ofițer și 11 subofițeri), pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Zăpodeni, comuna Zăpodeni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și într-o bucătărie.

În camera cuprinsă de flăcări a fost găsit trupul carbonizat al unei persoane de sex feminin, în vârstă de aproximativ 76 ani. După o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat.

Au ars aproximativ 120 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, două uși, două ferestre, piese de mobilier, diverse textile.

S-au degradat aproximativ 60 metri pătrați tencuială, o ușă, piese de mobilier și diverse textile.

Au fost salvate două camere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un mijloc  de încălzire neasigurat corespunzător.

Cercetările sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens. (C.D.)