O cisternă de 19 tone încărcată cu GPL s-a răsturnat în această seară într-o curbă în zona Dobrina, în apropiere de orașul Huși. La fața locului au fost trimise patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj medical și două autospeciale operative.  Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui pericolul iminent a fost înlăturat.

O cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat în zona Dobrina 4

În prezent se circulă alternativ pe un singur sens.

”La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit răsturnat un autovehicul de mare tonaj, o autocisternă încărcată cu GPL. Din autocisternă nu au fost scurgeri de GPL, existând scurgeri de combustibil din rezervorul autocisternei. Echipajele de intervenție au asigurat măsuri PSI  (balizarea zonei, deconectarea bornelor bateriilor, îndepărtarea resturilor de material plastic de pe șosea, sablarea și spălarea carosabilului) și au evaluat starea medicală a conducătorului auto, acordându-i șoferului primul ajutor medical”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Șoferul autocisternei  un bărbat în vârstă de 34 ani, a suferit câteva escoriații în zona capului. După acordarea primului ajutor a refuzat transportul la o unitate medicală.

În acest moment, la fața locului a mai rămas o singură autospecială cu un echipaj de stingere care va asigura măsurile PSI până mâine dimineață. Celelalte autospeciale și echipaje au fost retrase în subunități.

Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens.

Urmează ca de la societatea care deține autovehiculul răsturnat, să fie deplasate în zona Dobrina o altă autocisternă și o macara, după care va fi efectuată transvazarea gazului, iar în cele din urmă, autocisterna răsturnată va fi repusă pe carosabil.

Gazul petrolier lichefiat a fost a fost transvazat din autocisterna răsturnată în cea adusă din Republica Moldova

O cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat în zona Dobrina 6

În cursul acestei nopți, în zona accidentului rutier produs la intrarea în municipiul Husi (zona Dobrina), au fost aduse o automacara și o autocisternă. Gazul petrolier lichefiat a fost a fost transvazat din autocisterna răsturnată în cea adusă din Republica Moldova. După această activitate, autocisterna a fost ridicată pe roți și tractată până în Vama Albița.

Pe toată durata desfășurării acestor activități, pompierii militari din cadrul Secției Huși au asigurat măsuri PSI. Nu au fost înregistrate incidente. (C.D.)