Azi-noapte, un bărbat din localitatea Corbu, comuna Lipovăț, aflat la volanul unui autoturism, nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, încercând să se sustragă activității de control. Ulterior a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat într-un șanț.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, incidentul s-a petrecut în noaptea de 18/19 aprilie, la ora 2:45. Polițiștii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe un drum public din localitatea Corbu, comuna Lipovăț, au încercat să oprească, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui. Șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor, încercând să se sustragă activității de control. Dorind să-și asigure scăparea, bărbatul a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat într-un șanț, pe partea dreaptă a drumului, fără a suferi vătămări.

Nu a oprit la semnalul polițiștilor și s-a răsturnat cu mașina într-un șanț 3
Nu a oprit la semnalul polițiștilor și s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Nu a oprit la semnalul polițiștilor și s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au  stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest. A rezultat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice.

În baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore.

Tânărul este bănuit de comiterea următoarelor infracțiuni:

  • ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”
  • ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”

În cursul zilei de mâine, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului. (C.D.)