În ultimele trei zile au fost aplicate 37 sancțiuni, pentru nepurtarea măștii medicale de protecție, în valoare de peste 1.500 de lei.

Peste 210 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat zilele trecute, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19.

Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în mijloacele de transport în comun pe timpul stării de alertă.

Au fost legitimate peste 600 de persoane, peste  120 de societăți verificate și peste 45 de autovehicule, în total au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.000 de lei.

Dintre a acestea au fost aplicate 37 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 1.500 de lei, 12 sancțiuni în conformitate cu Legea 12/1990, în valoare de peste 15.000 de lei și 7 sancțiuni, in conformitate cu Legea 61/1991, în valoare de 700 de lei. Totodată polițiștii au aplicat un număr de 39 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002 în valoare de peste 12.000 de lei

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui precizează:

  • Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.
  • Suntem și vom fi prezenți în toate zonele din judetul Vaslui.
  • Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.
  • Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.
  • Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.
  • Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante.
  • Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei.