Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a declarat oraşul Murgeni ca fiind zonă specială de siguranţă publică. 

Conform IPJ Vaslui,  s-au suplimentat forţele de ordine deoarece există riscul ca violenţele să escaladeze.  Patrule formate din  poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali sunt prezente pe străzile orașului pentru gestionarea situației.

Măsurile suplimentare și declararea orașului ca fiind zonă specială de siguranţă publică au fost luate după ce la sfârșitul săptămânii trecute circa 200 de rromi s-au luat la bătaie, în centrul Murgeniului. Bătăușii nu s-au sfiit să folosească săbii, pistoale cu bile de cauciuc, bâte și topoare.

Scandalul  se pare că a pornit de la o neînțelegere legată de distrugerea unei mașini. Cel cu mașina distrusă a fost acostat în timp ce o ducea în service și a fost luat la bătaie. Ulterior, au intervenit mai mulți rromi atât în apărarea, cât și împotriva victimei.

În urma conflictului, trei persoane au suferit vătămări corporale. Au fost transportate la o unitate medicală de pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui, în vederea primirii de îngrijiri medicale.

A  fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la omor”, „uz de armă fără drepttulburarea ordinii și liniştii publice și lovire sau alte violenţe” sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. (N.D.)